Definita cuvantului barabulă
BARABÚLĂ, barabule, s. f. (Reg.) Cartof. – Ucr. barabolja.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu barabulă
MUNTEÁNCĂ, muntence, s. f. 1. Femeie care face parte din populația de bază a Munteniei sau care este originară de acolo. 2. Femeie care locuiește la munte sau este originară de la munte. – Muntean + suf. -că. Vezi definitia »
FOTOPICTÚRĂ s. f. tehnică specială de reproducere foto a picturilor; reproducerea însăși. (după fr. photopeinture) Vezi definitia »
MÍNĂ1 s. f. 1. loc subteran special amenajat, de unde se extrag minerale. 2. galerie săpată în frunzele sau în scoarța unei plante de către insecte. 3. (fig.) mare bogăție (ascunsă). 4. cilindru subțire de granit etc. din interiorul creioanelor sau pixurilor. 5. mijloc de luptă alcătuit dintr-o încărcătură de exploziv și un dispozitiv de aprindere, care explodează prin lovire sau la comandă. (< fr. mine, germ. Mine) Vezi definitia »
PIOSCLERÓZĂ s. f. inflamație purulentă asociată cu o hiperplazie a țesutului conjunctiv. (< fr. pyosclérose) Vezi definitia »
GIBERELÍNĂ s. f. fitohormon complementar al auxinei, care stimulează înflorirea și creșterea plantelor. (< fr. gibbérelline) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z