Definita cuvantului talonaj
TALONÁJ s. n. (La jocul de rugbi) Talonare. – Din fr. talonnage.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu talonaj
CONTRAPLACÁJ s.n. Placă formată din mai multe foi subțiri de lemn suprapuse și lipite între ele cu fibrele lemnului în sens contrar. [Cf. fr. contre-placage]. Vezi definitia »
CURTÁJ s.n. Ocupația de curtier. ♦ Remunerație care se cuvine curtierului. [Cf. fr. courtage]. Vezi definitia »
spionaj, spionaje s. n. (deț.) urmărirea de către deținuți a activității gardienilor, în scopul identificării momentului propice comiterii unei acțiuni interzise de regulament. Vezi definitia »
TALCÁJ s. n. introducere a pudrei de talc în diverse cavități ale organismului pentru a provoca o simfiză. (< fr. talquage) Vezi definitia »
SONDÁJ s. n. 1. explorare făcută cu o sondă în sol, pe fundul unei ape etc.; prospecțiune. ♦ ~ meteorologic = determinarea condițiilor meteorologice (temperatură, presiune etc.) la un anumit nivel sau la niveluri succesive ale atmosferei. 2. introducere a unei sonde într-o cavitate naturală a organismului ori într-o plagă pentru evacuarea substanțelor nocive sau pentru extragerea unei probe în vederea unei analize. 3. cercetare sumară prin consultarea unor părți dintr-un material. 4. săpătură pentru determinarea profilului geologic sau pentru extragerea probelor necesare analizei solului. ◊ luare de probe dintr-un material compact sau granulat. 5. (în învățământ) acțiune de cunoaștere care se efectuează doar asupra unui fragment considerat ca reprezentativ pentru totalitate. ♦ ~ de opinie = anchetă care urmărește cunoașterea părerilor oamenilor în diferite probleme. (< fr. sondage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z