Definita cuvantului calcit
CALCIT (‹ fr. {i}) s. n. Carbonat natural anhidru de calciu, divers colorat datorită impurităților conținute (fier, magneziu etc.); se formează pe cale hidrotermală în zăcămintele metasomatice de contact, prin precipitare chimică la gura izvoarelor încărcate cu carbonat de calciu unde formează tufuri și travertine și în peșteri, sub aspect de stalactite și stalagmite. Alcătuiește aproape în intregime masa calcarelor și are întrebuințarea acestora.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu calcit
moțăít, -ă, moțăíți, -te, adj. (reg.) ud leoarcă. Vezi definitia »
scurmuzít, -ă, adj. (reg.; despre pământ) zgâriat superficial (cu râtul, cu ciocul, cu ghearele etc.), pentru a scoate ceva la iveală. Vezi definitia »
ALÍT s.n. (Geol.) Rocă afinată de culoare roșie, conținând o mare cantitate de aluminiu și fier, produsă prin procese de alterare a scoarței terestre în condiții de temperatură și umiditate ridicate. ♦ Constituent principal al clincherelor de ciment portland artificial. [< fr. allite]. Vezi definitia »
îmbulucít, -ă, adj. (reg.) strâns grămadă, îngrămădit, bulucit. Vezi definitia »
STOCÍT, -Ă, stociți, -te, adj. (Reg.; despre organe ale corpului omenesc) Care s-a golit de lichidul pe care îl conține; fig. stors de vlagă, secătuit, sleit. – V. stoci. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z