Definita cuvantului vârfușor
vârfușór s. n., pl. vârfușoáre

Sursa: DOOM 2
Cuvinte ce rimeaza cu vârfușor
DESTRĂMĂTÓR adj. m. v. LUP (4). (Text.; în sintagmele) Lup amestecător = mașină de destrămat și de amestecat materia primă, care formează amestecul de fibre în filaturile de lână și de vigonia. Lup bătător = mașină de lucru folosită în filaturile de bumbac, care execută destrămarea și curățarea de impurități a bumbacului desfoiat în prealabil. Lup destrămător = mașină de lucru folosită în filaturile de lână și de vigonia pentru destrămarea firelor și a țesăturilor, în vederea recuperării fibrelor și a reintroducerii lor în amestec. – [DEX '98] Vezi definitia »
SUPRAVEGHETÓR, -OÁRE I. s. m. f. persoană însărcinată cu supravegherea cuiva sau a ceva. II. s. n. ~ de flacără = aparat electronic pentru supravegherea prezenței flacării în timpul funcționării arzătoarelor. (după fr. surveillant) Vezi definitia »
BICOLÓR, -Ă, bicolori, -e, adj. Care are două culori. – Din fr. bicolore. Vezi definitia »
AUTOEXCAVATÓR, autoexcavatoare, s. n. Excavator prevăzut cu motor propriu pentru propulsie. [Pr.: a-u-] – Auto1- + excavator. Vezi definitia »
INVERSÓR s. n. 1. dispozitiv care inversează sensul de mișcare al unui mecanism, al unei mașini, al curentului electric într-un circuit etc. 2. schimbător de viteză suplimentar care permite folosirea acelorași trepte de viteză atât pentru mersul înainte, cât și pentru cel înapoi, al autovehiculelor. 3. aparat pentru inversarea imaginilor. (< fr. inverseur) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z