Definita cuvantului beilic
BEILÍC, beilicuri, s. n. (Înv.) 1. Conac în care se găzduiau beii sau demnitarii turci veniți ca trimiși ai Porții în țările românești. 2. Cumpărătură de oi (făcută cu de-a sila) pe seama sultanului, la prețuri stabilite dinainte; dijmă (în oi) plătită stăpânirii. 3. Muncă gratuită în folosul beiului sau al stăpânirii. – Tc. beylik.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu beilic
TRISILÁBIC, -Ă adj. (Despre cuvinte) Format din trei silabe. [Cf. fr. trisyllabique]. Vezi definitia »
FLUORHÍDRIC adj.m. Acid fluorhidric = acid rezultat din combinarea fluorului cu hidrogenul. [Pron. flu-or-. / < fr. fluorhydrique]. Vezi definitia »
PIDÓSNIC, -Ă, pidosnici, -ce, adj., s. m. I. Adj. (Pop.) Care este ieșit din comun, contrar așteptărilor (în sens negativ); care se comportă ciudat, sucit; care face totul pe dos. II. S. m. Numele a două specii de plante erbacee cu frunze lucioase, verzi-albăstrii și cu flori galbene (Cerinthe minor și glabra). – Pe dos + suf. -nic. Vezi definitia »
ALOPÁTIC, -Ă, alopatici, -ce, adj. Care aparține alopatiei, care se referă la alopatie. – Din fr. allopathique. Vezi definitia »
MICROFLORÍSTIC, -Ă, microfloristici, -ce, adj. Referitor la microfloră, de microfloră. – Micro1 + floristic. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z