Definita cuvantului biobibliografie
BIOBIBLIOGRAFÍE, biobibliografii, s. f. Scriere care cuprinde biografia unui autor și lucrările lui. [Pr.: bi-o-bi-bli-o-] – Fr. biobibliographie (<gr.).

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu biobibliografie
TRANSFIXÍE s.f. (Med.) Procedeu de amputație constând în străpungerea osului cu cuțitul de amputație și tăierea dinăuntru înafară a țesuturilor moi; transpersare. [Gen. -iei, var. transfixiune s.f. / < fr. transfixion]. Vezi definitia »
MODERÁȚIE, moderații, s. f. Însușirea de a fi moderat; atitudine moderată; micșorare, reducere; cumpătare, măsură. [Var.: moderațiúne s. f.] – Din lat. moderatio, fr. modération, it. moderazione. Vezi definitia »
ÍE, ii, s. f. 1. Bluză femeiască caracteristică portului național românesc, confecționată din pânză albă de bumbac, de in sau de borangic și împodobită la gât, la piept și la mâneci cu cusături alese, de obicei în motive geometrice, cu fluturi, cu mărgele etc. 2. Parte a corpului la unele animale, reprezentată printr-o îndoitură a pielii. – Lat. [vestis] linea. Vezi definitia »
ETNOGENÍE s.f. Ramură a antropologiei care studiază originea și filiația raselor și a popoarelor; (p. ext.) studiul procesului de formare a unui popor; etnogeneză. [Gen. -iei. / < fr. ethnogénie, cf. gr. ethnos – popor, gennan – a naște]. Vezi definitia »
REMINERALIZÁȚIE s.f. (Biol.) Remineralizare. [Cf. fr. reminéralisation]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z