Definita cuvantului bocal
BOCÁL, bocale, s. n. (Reg.) Pocal. ♦ Vas de sticlă, borcan. – Sb. bokal (<it.).

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu bocal
JURNÁL s.n. 1. Însemnări zilnice (despre tot ceea ce se întâmplă); observații științifice însemnate zi de zi. ◊ Jurnal de bord = caiet de însemnări pentru faptele care survin în timpul drumului unei nave și care sunt consemnate de ofițerul de cart. 2. Ziar, gazetă. 3. Caiet, registru în care se înscriu operațiile comerciale zi de zi. [< fr. journal]. Vezi definitia »
UNIONÁL, -Ă adj. Relativ la uniune, care face parte dintr-o uniune. [Pron. -ni-o-. / < uniune + -onal, după rus. soiuznii]. Vezi definitia »
COTIDÁL, -Ă adj. linie ~ă (și s. f.) = curbă care unește punctele de pe suprafața mărilor și oceanelor în care mareele se produc simultan. (< fr., engl. cotidal) Vezi definitia »
ARHIEPISCOPÁL, -Ă, arhiepiscopali, -e, adj. Care ține de un arhiepiscop sau de o arhiepiscopie, privitor la un arhiepiscop sau la o arhiepiscopie, dat de un arhiepiscop. [Pr.: -hi-e-] – Din lat. archiepiscopalis, fr.archiépiscopal. Vezi definitia »
CLAUSTRÁL, -Ă adj. (Rar) De mănăstire, mănăstiresc. [Pron. cla-us-. / cf. fr. claustral, lat.med. claustralis]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z