Definita cuvantului canibalism
CANIBALISM (‹ canibal) s. n. 1. Devorare, de către unele animale, a indivizilor din propria specie (de ex. femelele mame, mai ales scroafele, își devorează puii după fătare sau unele păsări ciugulesc țesuturile vii ale altor păsări). C. se manifestă numai în anumite perioade ale vieții (c. temporar: la feline cînd masculii sînt mai mulți decît femelele le mănîncă puii pentru a le forța să reintre în călduri) sau este o trăsătură specifică de comportament (c. permanent: la călugăriță). 2. Consumarea cărnii de om de către popoarele primitive, determinată de insuficiența resurselor alimentare sau de credințe religioase; antropofagism. 3. Cruzime, ferocitate.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu canibalism
CONSERVATORÍSM s. n. Conservatism. – Conservator + suf. -ism. Vezi definitia »
ANEVRÍSM, anevrisme, s. n. Dilatare patologică a pereților unei artere. – Fr. anévrisme (< gr.). Vezi definitia »
CONFUCIANÍSM s. n. doctrină filozofică și social-politică a lui Confucius și a adepților săi, devenită apoi doctrină religioasă, care susținea că problema conducerii armonioase a societății și a statului este condiționată de perfecționarea propriei personalități. (< fr. confucianisme) Vezi definitia »
ANEMOTROPÍSM s.n. (Biol.) Curbare a organelor plantelor sub acțiunea curenților de aer. [< fr. anémotropisme, cf. gr. anemos – vânt, tropein – a întoarce]. Vezi definitia »
Evergetism este un termen inventat de un istoric francez Boulanger, ea derivă direct din greaca εύεργετέω sensul «I a face lucruri bune». It is the practice of notables to distribute a part of their wealth to the community of the hoi polloi , rather than to individuals ( clientelism ). Aceasta este practica de a notables de a distribui o parte din bogăția lor la comunitate a Hoi polloi, mai degrabă decât pentru a persoanelor fizice (clientelism). donații publice realizate de către cetățeni. SURSA: WIKIPEDIA Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z