Definita cuvantului bora
BÓRA s. m. invar. Vânt violent, uscat și rece, care bate mai ales pe coastele de nord-est ale Mării Adriatice și Negre. – It. bora.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu bora
DURÁ vb. tr. 1. a ține, a se desfășura un anumit timp. 2. a dăinui, a persista, a fi rezistent, durabil. (< fr. durer, lat. durare) Vezi definitia »
concurá (-réz, -át), vb.1. A coincide. – 2. A participa la un concurs. – 3. A-și face concurență. Var. (înv.) concurge. Lat. concurrere, fr. concourir; var. a fost asimilată artificial, cu a curge.Der. concurent, s. m.; concurență, s. f.; concurs, s. n., din fr. concours. Vezi definitia »
DURÁ3, pers. 3 durează, vb. I. Intranz. 1. (Despre acțiuni în desfășurare) A ține un anumit timp, a se desfășura într-o anumită perioadă de timp. ♦ A persista, a dăinui, a se menține. 2. (Despre lucruri) A se menține (multă vreme) în stare bună; a fi trainic. – Din fr. durer, lat. durare. Vezi definitia »
/cultura de camp,din care se cultiva porumbul,folosit in gospodarie sub forma de malai.papusoiul mai are si matase de porumb,fiind folosita la incizii sub forma de ceai diuretic/ Vezi definitia »
a face o hara-para expr. a provoca învălmășeală / vânzoleală. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z