Definita cuvantului brăduștean
BRĂDUȘTEÁN, brădușteni, s. m. Brăduț. – Din brad + suf. -uștean.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu brăduștean
CLINICIÁN, -Ă s.m. și f. Medic care studiază bolile prin observație directă asupra bolnavilor. [Pron. -ci-an, pl. -ieni, -iene. / cf. fr. clinicien]. Vezi definitia »
MAIDÁN, maidane, s. n. Teren deschis, loc viran situat în interiorul sau la marginea unei localități. ◊ Expr. (Pop.) A scoate (sau a ieși) la maidan = a scoate sau a ieși la vedere; a (se) arăta, a (se) face cunoscut. A bate maidanul ( sau maidanele) = a-și pierde vremea hoinărind sau jucându-se; a hoinări, a vagabonda. – Din tc. meydan, maydan. Vezi definitia »
IORDANIÁN, -Ă, iordanieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Iordaniei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Iordaniei sau iordanienilor (1), privitor la Iordania sau la iordanieni. [Pr.: -ni-an] – Din fr. jordanien. Vezi definitia »
MESOPOTAMIÁN, -Ă adj. care aparține Mesopotamiei. ♦ artă ~ă = artă dezvoltată în Mesopotamia, caracterizată, în arhitectură, prin zigurate, prin pereți decorați cu ceramică smălțuită policrom, cu picturi murale și cu basoreliefuri, iar în sculptură prin admirabile statui, portrete, tauri înaripați și reliefuri cu scene de vânătoare. (< fr. mésopotamien) Vezi definitia »
malawián (referitor la Malawi) (-wi-an) adj. m., s. m., pl. malawiéni (-wi-eni); adj. f., s. f. malawiánă, pl. malawiéne Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z