Definita cuvantului bronhial
BRONHIÁL, -Ă, bronhiali, -e, adj. Care ține de bronhii, privitor la bronhii. [Pr.: -hi-al] – După fr. bronchial.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu bronhial
CORPORÁL, -Ă adj. De, pentru corp, privitor la corp; trupesc. ◊ Pedeapsă corporală = pedeapsă care se aplica în trecut delincvenților, constând din lovituri sau torturi. [Cf. fr. corporel]. Vezi definitia »
FRACTÁL, -Ă, fractáli, -e, s. m. și adj. (Se spune despre o) Curbă sau formă foarte neregulată pentru care orice parte aleasă în mod convenabil devine similară ca formă cu o alta mai mare sau mai mică în momentul în care cea dintâi este mărită, respectiv redusă la dimensiunea celei de-a doua. (cf. engl. fractal, fr. fractale, din lat. fractus = spart, neregulat (part. al lui frangere = a sparge) + suf. nominal fr. -ale) [MW] Vezi definitia »
zodiacál (-di-a-) adj. m., pl. zodiacáli; t. zodiacálă, pl. zodiacále Vezi definitia »
CORDIÁL, -Ă adj. (adesea adv.) Pornit din toată inima; afectuos. ♦ Sincer, loial. [Pron. -di-al. / < fr. cordial, cf. it. cordiale]. Vezi definitia »
PLAGÁL, -Ă adj. (în muz. bizantină și gregoriană) mod ~ = mod plasat la o cvartă inferioară sau la o cvintă superioară față de modul autentic; cadență ~ă = succesiune de acorduri, la sfârșitul unei fraze sau perioade, bazate pe tonică și pe dominantă. (< fr. plagal) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z