Definita cuvantului buchet
BUCHÉT, buchete, s. n. 1. Mănunchi de flori aranjate și legate împreună. 2. Boschet. 3. Aromă specială a unor vinuri vechi superioare. – Fr. bouquet.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu buchet
PARATRĂSNET s.n. Dispozitiv de legătură cu pământul pentru protecția construcțiilor contra trăsnetului; paratoner. [< para- + trăsnet, după fr. paratonnerre]. Vezi definitia »
Internét, interneturi, s. n. 1. Un sistem mondial de rețele de calculatoare interconectate, care înlesnește serviciile de comunicare a datelor, cum ar fi: deschiderea unei sesiuni de lucru de la distanță, transferul de fișiere, poșta electronică și grupurile de discuții. Internet este o cale de a conecta rețelele existente de calculatoare, care extinde mult posibilitățile fiecărui sistem participant. Internet, prefigurat de ARPAnet, a fost inițial realizat pentru a fi folosit de instituțiile militare, dar tehnologia sa permite practic oricărui sistem să se conecteze la el printr-o poartă electronică. Astfel, mii de sisteme de calcul ale marilor firme, precum și sisteme de poștă electronică cu plată ca MCI și CompuServe, au devenit părți componente din Internet. Cu peste 2 milioane de calculatoare gazdă ce deservesc aproximativ 20 de milioane de utilizatori, Internet se extinde cu un milion de noi utilizatori în fiecare lună. [Dicționar de calculatoare și Internet, Ed. Teora] Vezi definitia »
BANCHÉT, banchete, s. n. Masă cu caracter festiv la care se sărbătorește o persoană sau un eveniment. – Fr. banquet. Vezi definitia »
ȘEVALÉT s.n. Suport de lemn pe care își fixează pictorii pânza sau cartonul când pictează. [Pl. -turi, -te. / < fr. chevalet]. Vezi definitia »
BARHÉT / BÁRHET s. n. țesătură de bumbac flanelată. (< germ. Barchent) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z