Definita cuvantului capsidă
CAPSIDĂ (‹ fr.; {s} lat. capsa „cutie”) s. f. Înveliș de natură proteică a virusurilor cu rol protector și de fixare pe celulele sensibile. Este format din capsomere.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu capsidă
FÍȘĂ s.f. 1. Foaie de hârtie, bucată de carton etc. pe care se scriu însemnări, cuvinte, pe care se extrag citate etc.; foaie de carton care cuprinde datele bibliografice asupra unei cărți dintr-o bibliotecă; foaie care conține note, observații, detalii documentare. ♦ Act care cuprinde datele personale ale cuiva. ◊ Fișă de sănătate = foaie în care se trec datele în legătură cu sănătatea cuiva. 2. Ștecher. [< fr. fiche]. Vezi definitia »
încurătúră s.f. (înv. și reg.) alergare, cursă, întrecere (de cai). Vezi definitia »
CÓDINĂ s. f. (Pop.) 1. Lână de calitate inferioară, tunsă de pe capul, picioarele și coada oilor. 2. Grâu de calitate inferioară, amestecat cu multe corpuri străine – Coadă + suf. -ină. Vezi definitia »
TUBULONEFRÓZĂ s. f. nefropatie caracterizată prin leziuni degenerative ale epiteliului tubular. (< fr. tubulonéphrose) Vezi definitia »
ARDÉNȚĂ s.f. 1. (Rar) Înflăcărare, ardoare, pasiune, înfocare. 2. (Mar.) Caracteristică a unei nave în mers de a veni cu prora în vânt. [Cf. fr. ardence, it. ardenza]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z