Definita cuvantului caragea
CARAGEA, Vucașin (sec. 17), meșter pietrar. Autorul sculpturilor de la Complexul Hurez, unde în pridvor, îi apare și portretul.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu caragea
ceea ce promovează sănătatea Vezi definitia »
BUCECEA, com. în jud. Botoșani; 5.094 loc. (1991). Fabrică de zahăr. Stație de c. f. Conacul Miclescu (sec. 18). Vezi definitia »
: Înțelegerea scrisă, cu caracter juridic între un furnizor și clienții săi, în care se specifică obiectul contractului, termenele, valorile, condițiile de realizare și recepție a acestora, stabilite de comun acord și acceptate de ambele părți prin reprezentanții lor legali Vezi definitia »
AIÉVEA adv. I. Adv. 1. În realitate. Înțelese... că... tot ce i se întâmpla nu-i în vis, ci aievea (CARAGIALE) ♦ Cu adevărat, într-adevăr. Credeam aievea în basmul Cosânzenei (BENIUC) ♦ Ca și cum ar fi sau s-ar întâmpla în realitate. Închise ochii și-l văzu pe Mitrea aievea în față (SADOVEANU) ♦ (Adjectival) Real, palpabil, concret. 2. În văzul tuturor, pe față; deschis. ♦ Limpede, lămurit. [Var.: aiéve adv.] – Slav (v. sl. javĕ, bg. jave). Vezi definitia »
DINAÍNTEA, prep. 1. Din locul aflat înaintea cuiva sau a ceva, din fața. Lipsești dinaintea mea, spânule! (CREANGĂ). ♦ Înaintea, în fața cuiva sau a ceva. Stăteam în șa dinaintea lui (SADOVEANU). (Precedat de prepoziția «pe») Prin fața cuiva sau a ceva. 2. Din timpul care precede, înainte de... Anii dinaintea erei noastre. – Din de4 + înaintea. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z