Definita cuvantului aioreteza
a i-o reteza (cuiva) scurt expr. 1. a-i limita (cuiva) pretențiile. 2. a pune brusc capăt unei discuții.

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu aioreteza
ZA2, zale, s. f. 1. Fiecare dintre ochiurile unui lanț; p. gener. (la pl.) lanț. ♦ Lănțișor de metal întrebuințat uneori ca podoabă. ♦ Cusătură în formă de lănțișor, executată de obicei la broderii. 2. (La pl.) Împletitură executată din inele mici de fier legate unul de altul; p. ext. armură făcută din această împletitură, cu care se îmbrăcau oștenii în antichitate și în evul mediu, spre a se apăra de loviturile dușmanilor. [Var.: (reg.) zală, zea s. f.] – Cf. ngr. záva. Vezi definitia »
ETAPIZÁ, etapizez, vb. I. Tranz. A împărți în mai multe etape. – Etapă + suf. -iza. Vezi definitia »
ECLOZÁ vb. I. intr. (Franțuzism) 1. (Despre pui) A ieși din găoace. 2. (Despre flori) A se deschide, a înflori. 3. (Fig.) A se naște, a se ivi, a apărea. [< fr. éclore, după éclosion]. Vezi definitia »
REALIZÁ vb. I. tr. 1. a înfăptui, a face ceva; a-și îndeplini obligațiile, planul etc. 2. a crea, a elabora; a desăvârși; a întruchipa. 3. a obține, a câștiga (ceva). 4. a-și da bine seama, a reuși să înțeleagă. II. refl. a se dezvolta deplin, a se desăvârși; a-și pune în valoare capacitățile creatoare. (< fr. réaliser, /I, 4/ engl. realize) Vezi definitia »
IUDAIZÁ vb. I. tr. a practica ceremoniile iudaicilor, a adopta legea iudaică. II. refl. a se face evreu, a se converti la iudaism. (< fr. judaïsme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z