Definita cuvantului cargocult
CARGOCULT (‹ fr.) s. n. Cult religios sincretic prezent la unele populații semiprimitive din lumea modernă, întemeiat pe mitul așteptării unui mîntuitor care va veni de peste mare la bordul unui cargou.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu cargocult
KILOVÓLT s. m. unitate de măsură a tensiunii electrice, de 1000 de volți. (< fr. kilovolt) Vezi definitia »
ȘPALT1 s. n. (poligr. tradițională) zaț cules sub formă de coloană lungă. ◊ probă de tipar luată după acest zaț, pe care se fac corecturile. (< germ. Spalte) Vezi definitia »
COLT s. n. revolver sau pistolet american de calibru 11,43 mm, cu încărcare automată. (<engl., fr. colt) Vezi definitia »
ÎNÁLT, -Ă, înalți, -te, adj. 1. Care se ridică mult în sus; foarte ridicat. ◊ Frunte înaltă = frunte mare, lată. ♦ (Substantivat, n.) Înălțime. ♦ (Despre ființe) De statură mare. ♦ Care se găsește la înălțime (mare). 2. (Despre sunete) Ascuțit2, subțire, acut. 3. (Despre tensiunea curentului electric, despre presiuni) Care are valoare sau măsură mare. ♦ (Despre frecvență) Cu un număr mare de perioade pe unitatea de timp. 4. Fig. Care este situat pe o treaptă ridicată în scara valorilor sau a importanței; superior; deosebit, important; distins, măreț. ◊ Înaltă fidelitate = calitate a unor aparate sau sisteme electroacustice de a reda cât mai fidel semnalele sonore (înregistrate); hi.-fi. [Var.: nalt, -ă adj.] – Lat. in altum. Vezi definitia »
MEGAVÓLT s. m. unitate de măsură a tensiunii electrice, de un milion de volți. (< engl. megavol) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z