Definita cuvantului caroline
CAROLINE, insulele~, v. Micronezia, Statele Federative ale Microneziei.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu caroline
PITCHPINE [PICI-PÁIN] s. m. arbore exotic din familia coniferelor, al cărui lemn dur, galben cu vine roșietice, servește la confecționarea mobilelor de lux și la construirea de nave. (< engl. pitchpine) Vezi definitia »
RECONVERSIÚNE s.f. Adaptare a unor industrii sau a unor ramuri industriale la necesități noi (de pildă adaptarea industriei de război la producția de pace). [Pron. -si-u-. / < fr. reconversion]. Vezi definitia »
CASÓNE s. n. mobilă de forma unei lăzi, cu sculpturi în lemn sau picturi, pentru păstrarea veșmintelor. (< it. cassone) Vezi definitia »
FRACȚIÚNE s.f. 1. Parte dintr-un tot; bucată, fragment. 2. (Într-un partid politic) Grupare organizată care se împotrivește liniei generale a partidului sau se desolidarizează într-o problemă anumită, elaborând o altă poziție. 3. Grup parlamentar compus din reprezentanții aceluiași partid. 4. Lichid obținut prin distilarea unui amestec de lichide ridicat la o anumită temperatură. 5. V. fracție. [Pron. -ți-u-. / < fr. fraction, lat. fractio]. Vezi definitia »
MIGRAȚIÚNE, migrațiuni, s. f. 1. Deplasare în masă a unor triburi sau a unor populații de pe un teritoriu pe altul, determinată de factori economici, sociali, politici sau naturali; migrare. 2. Deplasare în masă a unor animale dintr-o regiune într-alta, în vederea reproducerii, a căutării de hrană etc.; migrare. 3. (În sintagmele) Migrațiunea petrolului (sau țițeiului) = proces de deplasare a petrolului și a gazelor asociate din zăcământul în care au luat naștere în roci, în zone subterane străine. [Pr.:-ți-u-. – Var.: migráție s. f.] – Din fr. migration, lat. migratio, -onis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z