Definita cuvantului carst
CARST (‹ germ. {i}; {s} Kars) s. n. (GEO-MORF.) Regiune din scoarța Pămîntului, formată în roci solubile: calcare și dolomite (c. principal) sau în sare gemă, săruri de potasiu, anhidrit și gips (c. secundar), ca urmare a dizolvării provocate de circulația intensă a apelor subterane sau de suprafață. Relieful c. este reprezentat prin forme morfologice interioare (peșteri, avene) sau exterioare (lapiezuri, doline, chei, puțuri, plonje).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu carst
PROFESIONÍST, -Ă s.m. și f., adj. (Cel) care exercită o profesiune; (cel) care exercită o artă, un sport etc. pe baza unei pregătiri profesionale și fiind remunerat pentru aceasta. [Cf. it. professionista, germ. Professionist]. Vezi definitia »
BONJURÍST, bonjuriști, s. m. Epitet dat, pe la jumătatea secolului al XIX-lea, tinerilor întorși din străinătate, care o dată cu ideile progresiste introduceau și obiceiul cosmopolit de a saluta cu „bonjur” în loc de „bună ziua”. – Din bonjur1 + suf. -ist. Vezi definitia »
CULTURALÍST, -Ă adj., s. m. f. (adept) al culturalismului (2). (< fr. culturaliste) Vezi definitia »
TAOÍST, -Ă adj., s. m. f. (adept) al taoismului. (< fr. taoïste) Vezi definitia »
BULEVARDÍST, -Ă s. m. f. (fam.) om plimbăreț, care bate străzile; bulevardier (II.) (< bulevard + -ist) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z