Definita cuvantului catul
CATUL (Caius Valerius Catullus) (c. 87-c. 54 î. Hr.), poet liric latin. Poeme mitologice de un rafinat alexandrism. Versuri de inspirație intimistă (îndeosebi erotice, dedicate Lesbiei) care aduc o remarcabilă sinceritate a expresiei, grațioasă și imperceptibil ironică, o sensibilitate elegiacă. Versificator abil, a contribuit la mlădierea limbii poetice.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu catul
FUL s.n. Figură la jocul de pocher, formată dintr-un brelan și o pereche. [< fr., engl. full]. Vezi definitia »
Islamismul este o religie bazata pe doctrina monoteista a supunerii in fata unui singur Dumnezeu si este gresit a se folosi termenul de mahomedanism, cu atat mai mult cu cat numele Profetului este Mohammed si nu Mahomed si nu el a fost cel care a intemeiat aceasta religie,primul care s-a supus doctrinei islamice a fost profetul Abraham .Legatura dintre Profetul Mohammed si Islam este aceea ca lui i s-a pogorat Quranul, Cartea Sfanta a musulmanilor. Cei care imbratisaza aceasta religie sau apartin prin nastere cultului islamic se numesc musulmani si nu mahomedani. Vezi definitia »
CONCILIÁBUL s.n. 1. Consfătuire secretă între persoane care plănuiesc, pun la cale ceva (nepermis). 2. Reuniune a prelaților schismatici. [< lat. conciliabulum, cf. fr. conciliabule]. Vezi definitia »
LIMÚL s.m. (Zool.) Artropod marin cu corpul acoperit de o carapace chitinoasă în formă de scut și terminată cu o coadă ca o spadă. [< fr. limule]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z