Definita cuvantului tarecapiatra
tare ca piatra / ca fierul / ca oțelul expr. (d. oameni) sănătos, viguros, robust.

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu tarecapiatra
AUTOMACARÁ s.f. Macara montată pe un autocamion, folosită de obicei la lucrări de depanare. [< auto2- + macara, după rus. avtokran]. Vezi definitia »
BRAHMAPUTRA, fl. în China (S Tibetului), NE Indiei și Bangladesh; c. 2.900 km. Izv. de pe versantul de N al M-ților Himalaya, de la 4.864 m alt., sub numele de Matsang, și se varsă în G. Bengal, după ce se unește cu Gangele printr-o deltă comună de c. 80 mii km2. Primește pe diferite sectoare numele de Tsangpo (Yarlung Zangbo Jiang), Dihang ș.a. Navigabil pe 1.290 km. Irigații. Explorat în perioada 1884-1913. Vezi definitia »
RADIOGONIOMETRÁ, radiogoniometrez, vb. I. Tranz. A determina direcția unui radioemițător prin radiogoniometrie. [Pr.: -di-o-go-ni-o-] – Din radiogoniometru. Vezi definitia »
DECORÁ vb. I. tr. 1. A orna, a împodobi cu decoruri. 2. A conferi, a acorda cuiva o decorație. [< fr. décorer, it., lat. decorare]. Vezi definitia »
ambrazura,ambrazurișf.1[Mil]Deschizatura in peretii unei fotificatii,prin care se executa trageri cu tunulçu mitraliera etc.2[Arhit]Deschizatura lasata in zid,in vederea montari unei usi sau a unei ferestre.-Din fr.embrasure Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z