Definita cuvantului aseținedecapulcuiva
a se ține de capul cuiva expr. (deț.) 1. a pedepsi pe cineva pentru cea mai mică abatere sau greșeală reală sau imaginară. 2. a șicana și a întinde curse cuiva cu scopul de a-l împinge să comită o greșeală pentru care va fi pedepsit.

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu aseținedecapulcuiva
AVIVÁ vb. I. tr. 1. A da unui material textil sau unei piei o nuanță mai vie prin tratarea cu anumite substanțe. 2. A face să sângereze fețele unei plăgi sau fistule pentru a se suda după cicatrizare. ♦ A înviora. 3. (Fig.) A învenina, a irita ; a răscoli (o durere, o supărare). [P.i. -vez. / < fr. aviver]. Vezi definitia »
REAGRAVÁ, pers. 3 reagravează, vb. I. Refl. A se agrava din nou. [Pr.: re-a-] – Re1- + agrava. Vezi definitia »
1. Va scriu in legatura cu etimologia cuvantului „ghes”. Sunt convins ca vine din limba romani, unde „ges” (citit cu ghe de la ghete sau gheorghe) inseamna inima. Practic, „a da ghes” pt a efectua o actiune, a da un imbold capata sensul clar de a „a-i da viata pt (a face) ceva”. 2. Cred ca ar trebui adaugata si expresia „a-i da (cuiva) inima ghes”, mai ales in varianta ei negativa, tautologica ce-i drept ;-) („nu-mi da inima ghes” = „nu ma trage inima, n-am chef de...”) Va multumesc, Marian Enache un rom si un copywriter in acelasi timp :-) Vezi definitia »
ESCHIVÁ, eschivez, vb. I. Refl. A se sustrage de la îndeplinirea unei obligații; a se da în lături, a se feri. ♦ A se retrage pe furiș. – Din fr. esquiver. Vezi definitia »
ceva ce trece prin timp , nu tine cont de evolutia timpului Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z