Definita cuvantului techermecher
TECHÉR-MECHÉR adv. (Turcism înv.) În mare grabă, imediat; pe sus, cu sila. [Acc. și: técher-mécher] – Din tc. teker meker.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu techermecher
PATERNÓSTER s. n. 1. Ascensor cu mai multe cabine, antrenate printr-un sistem de lanțuri continue și cu funcționare neîntreruptă. 2. Elevator pentru ridicarea materialelor de construcție, compus din colivii prismatice fixate pe două lanțuri sau pe două benzi continue, montate vertical și antrenate manual sau mecanic prin intermediul a două tobe. – Din fr. pater-noster, germ. Paternoster. Vezi definitia »
BERGER, Wilhelm (1929-1993, n. Rupea), compozitor român. Muzică simfonică și vocal-simfonică, muzică de cameră, vocală și instrumentală, în care urmărește sinteza între formele clasice și preclasice cu structuri intonaționale modale de esență modernă. Studii de muzicologie. M. coresp. al Acad. (1991). Vezi definitia »
DÓGGER s.n. Epoca (seria) mijlocie a jurasicului. // adj. Care aparține acestei epoci. [< engl., fr. dogger]. Vezi definitia »
GROSIÉR, -Ă adj. 1. lipsit de educație, de cultură, de maniere; grosolan; ordinar. ◊ (fig.) trivial. 2. (despre nutrețuri fibroase; și s. n. pl.) cu conținut mare de celuloză (paie, pleavă de cereale etc.). (< fr. grossier) Vezi definitia »
DIPTÉR s.n. 1. Insectă cu două aripi și cu aparatul bucal adaptat pentru supt; (la pl.) ordin care cuprinde aceste insecte. 2. Templu antic înconjurat cu două șiruri de coloane, care pornesc ca două aripi la dreapta și la stânga lui. [< fr. diptère, cf. gr. dis – doi, pteron – aripă]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z