Definita cuvantului zgâncili
ZGÂNCILÍ, zgâncilesc, vb. IV. Tranz. (Reg.) A irita o rană (rupând coaja formată deasupra). – Din zgancă.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu zgâncili
zăbrelí (a ~) (ză-bre-) vb., ind. prez. 1 sg. și 3 pl. zăbrelésc, imperf. 3 sg. zăbreleá conj. prez. 3 să zăbreleáscă Vezi definitia »
drămălí (-lésc, -ít), vb.1. A mototoli, a boți. – 2. A deranja, a plictisi. – Var. dîrmoli, dermeli. Creație expresivă, ca aproape toate vb. în -li, cf. coșmoli, terfeli, cocoli, etc. Mai puțin probabilă ipoteza lui Bogrea, Dacor., IV, 811, care propune o înrudire cu ceh. drmoliti „a merge cu pași mici”. Vezi definitia »
CORLÍ, corlesc, vb. IV. Tranz. și refl. (Reg.) A (se) cufunda în apă, a (se) duce la fund. – Din corlă. Vezi definitia »
POTOLÍ, potolesc, vb. IV. 1. Refl. și tranz. A pierde sau a face să-și piardă din intensitate, din tărie, din viteză etc.; a (se) liniști, a se domoli, a (se) calma, a (se) alina; a (se) îmblânzi. ♦ A înceta sau a face să înceteze un lucru început, o acțiune în desfășurare etc.; a (se) încheia, a (se) sfârși, a (se) termina. 2. Refl. (Despre foc sau o materie care arde) A arde mocnit. – Din scr. potuliti, bg. potulja. Vezi definitia »
păstrăgălí, păstrăgălésc, vb. IV (reg.) a rostogoli. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z