Definita cuvantului butie
BÚTIE s. f. v. bute.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu butie
MAGNÓLIE s.f. Arbust originar din Asia și din America, cu flori mari, frumoase și cu miros foarte plăcut, cultivat ca plantă de ornament. [Gen. -iei. / < germ. Magnolle, fr., it. magnolia, cf. Magnol – botanist francez]. Vezi definitia »
PAPIROTIPÍE s.f. (Poligr.) Fotolitografie în care desenul e copiat pe un film de gelatină sensibilă, pe suport de hârtie. [Gen. -iei. / et. incertă]. Vezi definitia »
EVAGINÁȚIE s. f. ieșire în afară a peretelui unui organ cavitar. (< fr. évagination) Vezi definitia »
CAMPÁNIE, campanii, s. f. 1. Totalitatea operațiilor executate de forțele armate ale unei țări sau de o parte a lor, pe un câmp de luptă, într-o anumită perioadă de timp, cu scopuri strategice parțiale. ◊ Loc. adj. De campanie = destinat să fie folosit pe front. Pat de campanie = pat care se poate strânge pentru a nu ocupa loc în timpul zilei sau pentru a fi mai ușor transportat. 2. Acțiune organizată după un anumit plan, în vederea realizării unor sarcini politice, sociale etc., într-o anumită perioadă de timp; p. ext. timpul cât durează această acțiune. Campanie electorală. Campanie agricolă.Campanie de presă = mobilizare a opiniei publice prin articole publicate în presă, în favoarea sau împotriva unei situații, unei cauze, unei persoane etc. – Din fr. campagne, rus. kampaniia. Vezi definitia »
MACROECONOMÍE s. f. ramură care studiază relațiile economice la nivelul ansamblului economiei naționale. (< fr. macroéconomie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z