Definita cuvantului cadru
CÁDRU, cadre, s. n. 1. Ramă în care se fixează un tablou, o fotografie etc. ♦ Tablou, fotografie etc. înrămate. 2. Pervaz al unei uși sau al unei ferestre. ♦ Deschizătura zidului ocupată de o ușă sau de o fereastră. 3. Fig. Mediu, ambianță. 4. Fig. Limitele unei probleme, ale unui subiect, ale unei acțiuni etc.; p. ext. cuprinsul dintre aceste limite. 5. Schelet alcătuit din bare de lemn, de metal sau din grinzi de beton armat, care se întrebuințează la construcții; suport pentru diferite aparate. ♦ Schelet pe care sunt înfășurate conducte (electrice, radiofonice etc.) izolate. [Var.: (1) cádră s. f.] – Fr. cadre.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu cadru
AEROTERÉSTRU, -Ă adj. Referitor la forțele terestre și aeriene. [Cf. fr. aéroterrestre]. Vezi definitia »
MICROVOLTMÉTRU, microvoltmetre, s. n. Instrument de măsură a tensiunilor joase de ordinul milionimilor de volt. – Din fr. microvoltmètre. Vezi definitia »
BATOMÉTRU s. n. instrument pentru recoltarea probelor de aluviuni sau de apă de mare de la diferite adâncimi. (< fr. bathomètre) Vezi definitia »
EXPONOMÉTRU s.n. Instrument pentru stabilirea duratei de expunere la lumină a unui film sau a unei plăci fotografice; expozometru. [Cf. germ. Exponometer]. Vezi definitia »
AEROTERÉSTRU, -Ă adj. referitor la forțele terestre și aeriene. (< fr. aéroterrestre) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z