Definita cuvantului calandru
CALÁNDRU, calandre, s. n. 1. Mașină de finisat sau de apretat țesăturile, prin presare la cald. 2. (Tipogr.) Presă pentru imprimarea în relief a matrițelor (de stereotipie) și pentru satinarea hârtiei. – Fr. calandre.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu calandru
BAROTERMOMÉTRU s.n. Instrument pentru determinarea simultană a presiunii și a temperaturii aerului. (din fr. barothermomètre) Vezi definitia »
FLEXIMÉTRU s. n. 1. aparat de măsură a săgeții și a deplasărilor transversale la construcții. 2. instrument medical pentru măsurarea amplitudinii de flexiune a unei articulații. (< it. flessimetro) Vezi definitia »
SPECTROMÉTRU s.n. 1. Instrument pentru studiul spectrelor prin măsurarea intensității fiecărei radiații monocromatice din spectru. 2. Instalație complexă folosită în fizica nucleară pentru studierea spectrului de viteze sau de energii ale particulelor. [< fr. spectromètre, cf. lat. spectrum – spectru, gr. metron – măsură]. Vezi definitia »
STILODOZIMÉTRU, stilodozimetre, s. n. Dozimetru de radiație de forma unui stilou destinat controlului individual. – Din fr. stylodosimètre. Vezi definitia »
OCTOMÉTRU s. m. vers din opt picioare trohaice. (< engl. octometer) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z