Definita cuvantului chianti
chiánti (chian-) (vin) s. n., art. chiántiul (-ti-ul)

Sursa: DOOM 2
Cuvinte ce rimeaza cu chianti
ASHÁNTI subst. 1. S. m. Membrul al populației akan (2) din Ghana, care făcea parte, în trecut, din regatul Ashanti (fostă confederație de state formată la sf. sec. XVII, învinsă de britanici în 1896 și anexată coloniei Coastei de Aur Britanice în 1901, astăzi partea centrală a Ghanei). 2. S. n. Limba twi a populației ashanti (1). (cf. engl. ashanti < twi ásànté) [MW, AHDEL] Vezi definitia »
OBRINTÍ, obrintesc, vb. IV. Refl. și intranz. (Pop.; despre răni, bube sau, p. ext., despre părți ale corpului) A se inflama, a se umfla (din cauza unei infecții, a frigului etc.). [Var.: obrântí vb. IV] – Din sl. obŭjentriti. Vezi definitia »
CHICOTÍ, chicotesc, vb. IV. Intranz. A râde pe ascuns sau cu izbucniri (înfundate). – Din chicot. Vezi definitia »
ȚINTÍ, țintesc, vb. IV. 1. Tranz. și intranz. A îndrepta arma, luând drept țintă pe cineva sau ceva; a ochi. ♦ Fig. A face aluzie la ceva sau la cineva, a viza pe cineva sau ceva. 2. Tranz. Fig. A-și aținti, a-și fixa, a-și pironi ochii sau privirea asupra cuiva. 3. Tranz. și intranz. Fig. A năzui; a aspira, a râvni la ceva; a urmări ceva. – Din țintă. Vezi definitia »
BÎRSEȘTI, com. în jud. Vrancea; 3.837 loc. (1991). Așezare dacică din prima epocă a fierului (sec. 7-6 î. Hr.). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z