Definita cuvantului colărezi
COLĂRÉZI s. m. pl. (Pop.) Bucățele de cocă1 care se fierb în lapte sau în anumite mâncăruri; p. ext. mâncare (pentru copii) făcută din făină fiartă în lapte. – Et. nec.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu colărezi
LÂNCEZÍ, lâncezesc, vb. IV. Intranz. (Despre oameni) A se afla într-o stare de slăbiciune sau de moleșeală; a nu avea chef de nimic. ♦ Fig. (Despre activități) A stagna. – Din lânced. Vezi definitia »
ȘUBREZÍ, șubrezesc, vb. IV. Tranz. și refl. (Despre ființe) A face să devină sau a deveni șubred, a face să-și piardă sau a-și pierde forța fizică, rezistența, sănătatea; a slăbi. ♦ (Despre construcții sau obiecte) A face să-și piardă sau a-și pierde soliditatea, trăinicia; a face sau a fi gata să se prăbușească. – Din șubred. Vezi definitia »
JÁCUZZI s. n. inv. mic bazin de jeturi de apă sub presiune, care creează vârtejuri relaxante. (< fr. jacuzzi) Vezi definitia »
BRÂNZÍ, pers. 3 brânzește, vb. IV. Refl. (Despre lapte) A se face brânză, a căpăta aspectul brânzei (stricându-se); a se corăsli. – Din brânză. Vezi definitia »
AIUBIZI, dinastie musulmană, întemeiată în Egipt, în 1171, de Saladin (Salah ad-Din), urmînd dinastiei Fatimizilor. A reunit pentru scurtă vreme Egiptul, Hijazul, Palestina, Siria și Mesopotamia. În 1250, ramura ei principală (ce cîrmuia în Egipt) a fost lichidată de mameluci. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z