Definita cuvantului toluen
TOLUÉN s. n. Hidrocarbură aromatică lichidă, incoloră, inflamabilă, din seria benzenului, extrasă din gazele de cocserie și din gudroanele cărbunilor de pământ și întrebuințată la prepararea unor coloranți, a unor medicamente etc. [Pr.: -lu-en] – Din fr. toluène.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu toluen
Termen introdus de E. Jones: disparitie a dorintei sexuale. Dupa acest autor, aphanisis ar fi, in cazul ambelor sexe, obiectul unei temeri mai profunde decat teama de castrare. Vezi definitia »
ROENTGEN- Element prim de compunere savantă cu semnificația „(referitor la) raze X”, „care folosește raze X”. [Pron. röntghen-, scris și röntgen-. / < fr. röntgen]. Vezi definitia »
PERÉN, -Ă, pereni, -e, adj. (Despre plante) Care trăiește și rodește mai mulți ani de-a rândul, având o rădăcină persistentă din care se dezvoltă în fiecare primăvară o nouă tulpină; vivace, ♦ Fig. Care are caracter stabil, care durează mult timp; durabil. – Din lat. perennis, fr. pérenne. Vezi definitia »
AVANTRÉN s.n. 1. Partea anterioară a unei mașini agricole pe roți. ♦ (Rar) Antetren. 2. (Text.) Ansamblu de valțuri cu dinți și caneluri dintr-un dispozitiv de cardare care zdrobesc resturile vegetale atașate de flocoanele de lână. [Cf. fr. avant-train] Vezi definitia »
ANTROPOGÉN, -Ă adj. Care provine de la om; care dă naștere la oameni, antropic. // s.n. cuaternar. [< fr. anthropogène]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z