Definita cuvantului toxicogen
TOXICOGÉN, -Ă, toxicogeni, -e, adj. Care produce o substanță toxică. – Din fr. toxicogène.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu toxicogen
MOLIMÉN s.n. (Med.) Totalitatea tulburărilor morbide care precedă o criză. [< fr., lat. molimen]. Vezi definitia »
TÚNGSTEN s.m. Metal dur, greu, de culoare cenușie, întrebuințat la fabricarea filamentelor pentru becuri electrice și a oțelurilor speciale. V. wolfram. [< fr. tungstène, cf. sued. tungsten]. Vezi definitia »
BENZÉN (‹ fr. {i}) s. m. Substanță chimică, cap de serie al hidrocarburilor aromatice; lichid incolor volatil, insolubil în apă, solubil în alcool în orice proporție, obținut din gazele de cocserie, din gudroanele cărbunilor de pămînt sau din fracțiile petroliere bogate în hidrocarburi aromatice; este materia primă importantă la fabricarea unor compuși organici (anilină, nitrobenzen, stiren, fenol, hexaclorciclohexan etc.), în sinteza coloranților, a medicamentelor, a parfumurilor; bun solvent. Impropriu este numit benzol. Vezi definitia »
CÁRPEN (lat. carpinus) s. m. Arbore din familia betulaceelor, înalt pînă la 28 m, cu frunze ovale dințate și cu flori grupate în amenți (Carpinus betulus). Lemnul c. este dens, rezistent și are o mare putere calorică. Crește în Europa și Asia Centrală. Vezi definitia »
ICTERIGÉN, -Ă adj. (Med.) Care provoacă, răspândește icterul. [ < fr. ictérigène, cf. gr. ikteros – icter, gennan – a produce]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z