Definita cuvantului transatlantic
TRANSATLÁNTIC, -Ă, transatlantici, -ce, adj., s. n. 1. Adj. Care străbate, care traversează Oceanul Atlantic. 2. S. n. Navă mare de pasageri, care traversează în cursă regulată Oceanul Atlantic (făcând legătura între Europa și America). – Din fr. transatlantique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu transatlantic
AEROCÓSMIC, -Ă, aerocosmici, -ce, adj. Aerospațial. [Pr.: a-e-] – Aero- + cosmic. Vezi definitia »
comárnic (comárnice), s. n.1. Parte a stînii unde se mulg oile. – 2. Șopron lîngă stînă unde se păstrează brînza. – 3. Poliță, scîndură sau tipar unde se lasă brînza la uscat. – Var. (Trans.) comornic. Bg. komarnik „cabană” (Weigand, Jb. XVI, 223; DAR); cuvînt care provine din lat. camera, și despre care Giuglea, Dacor., III, 332, presupune că a fost împrumutat din rom. și dat înapoi acestuia, cu modificările fonetice proprii bg. Rut. komarnyk provine din rom. (Candrea, Elemente, 402). Var. provine din sb. komornik (Candrea). Vezi definitia »
ARAMÁIC s.n. Idiom din familia limbilor semitice, în care sunt scrise o parte dintre cărțile de cult ale evreilor. [< sem. aramaik]. Vezi definitia »
BRÓMIC adj. m. (În expr.) Acid bromic = acid oxigenat al bromului, cu proprietăți oxidante. – Fr. bromique. Vezi definitia »
ENDOREIC adj. Termen referitor la regiuni drenate de râuri ce ajung să se verse în chiuvete lacustre cu regim temporar sau se pierd treptat ca urmare a evaporației și infiltrației; astfel de situații se întâlnesc în regiunile aride și semiaride. – [Sursa: M. Ielenicz și colaboratorii, 1999, Dicționar de geografie fizică, Editura Corint, București]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z