Definita cuvantului traminer
TRAMÍNER s. n. Soi de viță de vie originară din Germania, cu struguri cilindrici și cu boabe mici, rotunde, de culoare roz-murdar, nearomate; vin de calitate superioară obținut din strugurii acestei vițe. [Pr.: traminăr] – Din germ. Traminer.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu traminer
BÉRANGER [berãjé] de Tours (999-1088), teolog francez. A negat prezența reală a lui Hristos în euharistie, fapt pentru care a fost condamnat de mai multe ori, fiind obligat, pînă la urmă, să renunțe la convingerile sale. Vezi definitia »
RÚBER2, -Ă adj. roșu, roșiatic. (< lat. ruber, -bra) Vezi definitia »
PSEUDODIPTÉR s.n. Templu antic în care distanța dintre colonadă și pereții cellei era egală cu distanța a două intercolonamente plus o grosime de coloană. [< fr. pseudodiptère]. Vezi definitia »
félcer (félceri), s. m. – Agent sanitar. Germ. Feldcherer, în Trans., prin intermediul mag. felcser (Candrea; DAR; Gáldi, Dict., 176), și în Mold. prin intermediul pol. felcser, rus. felĭdšer (Sanzewitsch, 203; Cihac, II, 108). Vezi definitia »
MATRIȚÉR, -Ă, matrițeri, -e, s. m. și f. Muncitor specializat în lucrări de matrițare. – Matriță + suf. -er. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z