Definita cuvantului tranzitivitate
TRANZITIVITÁTE s. f. 1. Proprietate a unor verbe de a fi tranzitive (1). 2. Proprietate a unor relații logice sau matematice de a se transmite ca atare, prin termenii intermediari, între primul și ultimul termen al șirului de termeni ordonați pe baza acestei relații. – Din fr. transitivité.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu tranzitivitate
IMUNITÁTE, imunități, s. f. 1. Rezistența organismului față de anumite infecții microbiene și față de otrăvuri. 2. Stare de care se bucură o persoană, în temeiul unei reguli de drept, de a beneficia de anumite prerogative. – Fr. immunité, (lat. lit. immunitas, -atis. Vezi definitia »
PATERNITÁTE s. f. 1. starea, calitatea de tată. ◊ (jur.) filiație pe linie paternă. 2. (fig.) calitatea de autor al unei opere. (< fr. paternité, lat. paternitas) Vezi definitia »
VENALITÁTE, (2) venalități, s. f. 1. (Livr.) Însușirea, caracterul a ceea ce este venal. 2. Faptă venală. – Din fr. vénalité. Vezi definitia »
MICROFÍTE s. n. pl. organisme vegetale de dimensiuni foarte mici; bacterii. (< fr. microphytes) Vezi definitia »
IMPARȚIALITÁTE s. f. Calitatea de a fi imparțial; nepărtinire, obiectivitate. [Pr.: -ți-a-] – Din fr. impartialité. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z