Definita cuvantului tranzițional
TRANZIȚIONÁL, -Ă, tranziționali, -e, adj. (Livr.) Cu caracter de tranziție, de tranziție. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. transitionnel.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu tranzițional
MINISTERIÁL, -Ă, ministeriali, -e, adj. Care aparține unui ministru sau unui minister, privitor la un ministru sau la un minister, emis de un ministru sau de un minister; de ministru sau de minister. ◊ Bancă ministerială = locul pe care îl ocupă reprezentanții guvernului în incinta unui parlament. Coală (sau hârtie) ministerială (sau de format ministerial) = coală de hârtie de format obișnuit pentru cereri. Plic ministerial = plic de dimensiuni mari, în care pot încăpea acte fără să fie îndoite. [Pr.:-ri-al] – Din fr. ministériel. Vezi definitia »
VIRGINÁL, -Ă adj. 1. De fecioară, fecioresc, virgin. 2. (Fig.) candid, pur, curat. [Var. verginal, -ă adj. / < lat. virginalis, cf. fr. virginal] Vezi definitia »
ANENCEFÁL, -Ă adj., s.m. și f. (Monstru) fără creier. [< fr. anencephale, cf. gr. an – fără, enkephalis – creier]. Vezi definitia »
FENOBARBITÁL s. n. luminal. (< fr. phénobarbital) Vezi definitia »
SCULPTURÁL, -Ă adj. 1. Referitor la sculptură; lucrat ca o sculptură. ♦ Demn de a fi sculptat. 2. (Despre opere de artă) Lucrat cu migală, cizelat. [< fr. sculptural]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z