Definita cuvantului tușina
TUȘINÁ, tușinez, vb. I. 1. Tranz. (Reg.) A tunde oile pe sub pântece și între picioarele dinapoi, pentru a ușura mulsul și suptul mieilor. 2. A tunde scurt părul, barba sau mustața cuiva. 3. A tăia ațele, destrămaturile de la capetele sau de pe laturile unei țesături, ale unei împletituri. 4. A tunde iarba; a aranaja (la același nivel) frunzișul unor arbori sau arbuști. – Lat. *tonsionare (< tonsio).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu tușina
DESTINÁ vb. I. tr. 1. A stabili, a hotărî, a indica (ceva) pentru un scop anumit. 2. A meni, a sorti. [P.i. -nez și destín. / < fr. destiner, it., lat. destinare]. Vezi definitia »
FUZIONÁ vb. I. intr. A se contopi. [Pron. -zi-o-, p.i. -nez. / < fr. fusionner]. Vezi definitia »
ASANÁ vb. I. tr. A face să dispară surplusul de ape dintr-o regiune; a seca, a usca (apele, bălțile etc.); a reda agriculturii prin îndiguire, un teren inundabil; a curăța, a face salubru un lac, o baltă etc. ♦ (Fig.) A îmbunătăți, a redresa. [După fr. assainir]. Vezi definitia »
BAZNA (‹ localit. Bazna) s. f. Rasă de porci de culoare neagră și cu o dungă albă în dreptul spetelor. Este crescută pentru producția de carne și grăsime. Vezi definitia »
COORDONÁ vb. I. tr. A pune de acord, a aranja părțile unui tot potrivit anumitor relații sau unui anumit scop. [Pron. co-or-, p.i. -nez, var. coordina vb. I. / < fr. coordonner, cf. it. coordinare]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z