Definita cuvantului trecut
TRECÚT1 s. n. 1. Timpul care s-a scurs (până în prezent); întâmplările, faptele, starea de lucruri din acest timp. ◊ Loc. adj. și adv. Din trecut = de altădată, de odinioară, de demult. ◊ Loc. adv. În trecut = altădată, odinioară. ◊ Expr. A o rupe cu trecutul = a pune capăt unei situații sau unei stări de lucruri de care cineva se mai simte încă legat, a nu mai vrea să știe de ceea ce a fost. 2. Denumire dată grupului de timpuri (sau fiecăruia dintre timpurile) verbale care exprimă o acțiune săvârșită înainte de momentul vorbirii sau înainte de un moment de referință. – V. trece.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu trecut
ARNĂÚT, arnăuți, s. m. 1. Soldat mercenar (de origine albaneză) angajat în garda domnească din țările române; p. ext servitor înarmat, angajat de boieri mai ales pentru paza personală. 2. Specie de grâu de primăvară cu bobul mare și lunguieț, de culoare galbenă-deschisă. ◊ (Adjectival) Grâu arnăut. – Din tc. arnavud. Vezi definitia »
SPAȚIONÁUT s. m. călător în spațiul cosmic; astronaut. (< fr. spationaute) Vezi definitia »
ȘPUT s. n. aparat care concentrează razele luminoase într-un singur punct, proiector în teatru și în cinematografie. (< engl., fr. spot) Vezi definitia »
CORNÚT, -Ă adj., s. f. (animal, vită) cu coarne. (< lat. cornutus) Vezi definitia »
salut in programul yahoo messanger Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z