Definita cuvantului trasor
TRASÓR, (1, 2, 3) trasoare, s. n., (4) trasori, s. m. 1. S. n. Unealtă formată dintr-un ac de oțel cu mâner de lemn, folosită pentru a indica pe o piesă metalică brută contururile suprafețelor de prelucrat; trasator (2). 2. S. n. Unealtă de oțel cu mâner de lemn, folosită în legătorii pentru trasarea liniilor pe marginea scoarțelor îmbrăcate în piele sau pe marginea pielii la cotoare și la colțurile trase în piele, precum și la călcarea falțului la legăturile în pânză. 3. S. n. Glonț, proiectil învelit într-un material fosforic, care se aprinde în clipa descărcării, descriind în aer o traiectorie luminoasă. 4. S. m. (Fiz.) Izotop radioactiv al unui element stabil, pe care îl însoțește peste tot, permițând recunoașterea și urmărirea acestuia într-un sistem. – Din fr. traceur.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu trasor
RAFINÓR I. s. m. lucrător într-o rafinărie; rafinator (I). II. s. n. 1. mașină pentru măcinarea sau rafinarea semifabricatelor fibroase ori a pastei de hârtie. 2. vas metalic folosit la rafinarea produselor petrofiere; rafinator (II). (< fr. raffineur) Vezi definitia »
COARMATÓR s.m. Coproprietar al unei nave. [Pron. co-ar-. / < fr. coarmateur]. Vezi definitia »
colbișór s.m. (reg.) specie de pește. Vezi definitia »
CISTOFÓR, -Ă s.m. și f. (Ant.) Cel care purta un coș sacru la serbările în cinstea lui Bachus. [< lat. cistophorus, cf. fr. cistophore]. Vezi definitia »
GRANIVÓR, -Ă adj. (despre animale, păsări) care se hrănește cu semințe. (< fr. granivore) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z