Definita cuvantului turnesol
TURNESÓL s. n. Materie colorantă extrasă din unele specii de licheni, folosită ca reactiv chimic pentru determinarea caracterului acid sau bazic al unei soluții sau al unei substanțe. – Din fr. tournesol.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu turnesol
MENTÓL s. n. Substanță volatilă cu miros aromatic, în formă de cristale, obținută din ulei de mentă sau pe cale artificială, întrebuințată în farmacie și în cosmetică. – Din fr. menthol. Vezi definitia »
șol (-luri), s. n. – (Banat) Ceașcă. Germ. Schale, prin săs. schol (Scriban). Vezi definitia »
SAXÍCOL, -Ă adj. (Despre organisme vegetale sau animale) Care crește sau trăiește printre stânci sau roci. [< fr. saxicole, cf. lat. saxum – stâncă, colere – a locui]. Vezi definitia »
GOMENÓL s.n. Lichid uleios incolor sau de culoare gălbuie, de origine vegetală, întrebuințat în medicină. [< fr. goménol, cf. Gomen – localitate în Noua Caledonie]. Vezi definitia »
contról (-luri), s. n. – Analiză a unei activități, inspecție, verificare. – Var. (Trans.) controlă. Fr. contrôle, și în Trans. din germ. Kontrolle.Der. controla, vb. (a supune controlului; a verifica; a inspecta); controlor (var. înv. controler), s. m., din fr. contrôleur (sec. XVIII). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z