Definita cuvantului trenaj
TRENÁJ s. n. 1. (Min.) Transport minier în care vagonetele sunt trase de un cablu care se înfășoară pe un troliu. 2. (Tel.) Perturbație în funcționarea unor tuburi analizoare care se manifestă sub forma unei cozi în urma părților în mișcare pe imaginea de televiziune. – Din fr. traînage.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu trenaj
PANSÁJ, pansaje, s. n. Faptul de a pansa (2); țesălat. – Din fr. pansage. Vezi definitia »
SONDÁJ s.n. 1. Cercetare făcută cu o sondă în sol, în fundul unei ape etc.; prospecțiune. ◊ Sondaj meteorologic = determinarea condițiilor meteorologice (temperatură, presiune etc.) la un anumit nivel sau la niveluri succesive ale atmosferei. ♦ Introducerea unei sonde într-o cavitate naturală a organismului sau într-o plagă pentru evacuarea substanțelor nocive sau pentru extragerea unei probe în vederea unei analize. 2. Cercetare sumară făcută prin consultarea atentă numai a unor părți dintr-un material. 3. Săpătură făcută pentru determinarea profilului geologic sau pentru extragerea probelor necesare analizei solului. ♦ Luare de probe dintr-un material compact sau granulat. 4. Sondaj de opinie = anchetă care urmărește cunoașterea părerilor oamenilor în diferite probleme. [< fr. sondage]. Vezi definitia »
AJUSTÁJ s. n. (Tehn.) Relație între dimensiunile a două piese care se asamblează prin întrepătrundere. – Din fr. ajustage. Vezi definitia »
DUNÁJ s. n. fardaj (1). (< engl. dunnage) Vezi definitia »
portbagaj, portbagaje s. n. (adol.) poftă de a face dragoste. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z