Definita cuvantului trepanație
TREPANÁȚIE, trepanații, s. f. Operație care constă în executarea cu ajutorul trepanului a unei deschideri în oasele craniului, practicată în cazul extirpării anumitor tumori cerebrale, a scoaterii unor cheaguri de sânge etc. – Din fr. trépanation.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu trepanație
CANCEROFOBÍE s. f. teamă patologică de cancer. (< fr. cancérophobie) Vezi definitia »
DENUDÁȚIE, denudații, s. f. 1. Proces complex de nivelare a scoarței terestre, sub acțiunea agenților geografici externi, prin dezagregarea, alterarea și erodarea rocilor, îndepărtarea materialelor rezultate și acumularea lor ulterioară în regiuni mai joase; denudare. 2. Stare a unui dinte sau a unui os dezvelit, descoperit. – Din fr. dénudation, lat. denudatio. Vezi definitia »
BLEFAROPLASTÍE s.f. (Med.) Operație chirurgicală pentru repararea unei pleoape distruse sau deformate de o cicatrice. [< fr. blépharoplastie, cf. gr. blepharon – pleoapă, plastes – care modelează]. Vezi definitia »
PROTÉCȚIE s.f. 1. Ocrotire, pază, apărare. ◊ Protecția muncii = ansamblul măsurilor luate pentru a se asigura desfășurarea muncii în condițiile cele mai sigure și mai bune pentru cei care o execută. 2. Sprijin, ajutor dat cuiva de o persoană influentă; favoare; (p. ext.; fam.) persoană care acordă acest sprijin. [Gen. -iei, var. protecțiune s.f. / cf. fr. protection, lat. protectio]. Vezi definitia »
OSTEOPLAZÍE s. f. neoformație osoasă atipică. (< fr. ostéoplasie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z