Definita cuvantului triceratops
TRICERÁTOPS, triceratopși, s. m. (La pl.) Gen de reptile fosile din ordinul dinozaurienilor, care cuprindea animale de 6-8 m lungime, cu craniul înconjurat, în regiunea posterioară inferioară, de un guler din plăci cornoase, cu două coarne deasupra orbitelor și cu o protuberanță nazală; (și la sg.) animal care făcea parte din acest gen. – Din fr. tricératops.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu triceratops
KIPS s.n. Piele de zebu. [Cf. engl. kips, germ. Kips]. Vezi definitia »
CÓLAPS2 s. n. 1. prăbușire a unei construcții; (p. ext.) prăbușire (economică etc.); ruină, faliment. ◊ (tehn.) deformare, spargere a pereților. 2. dezlipire internă care poate surveni în timpul uscării lemnului. 3. ~ gravitațional = prăbușire gravitațională. (< fr. collapse) Vezi definitia »
TRICERÁTOPS s.m. Reptilă fosilă din mezozoic care avea craniul înconjurat, în regiunea posterioară inferioară, de un guler din plăci cornoase, cu două coarne deasupra orbitelor și o protuberanță nazală. [< fr. tricératops, cf. gr. trikeratos < tri – cu trei, keras, keratos – corn, ops – vedere]. Vezi definitia »
mops (mópși), s. m. – Buldog. Germ. Mops. Vezi definitia »
RIPS s. n. țesătură de bumbac sau de mătase cu dungi în relief, pentru tapisarea mobilelor. (< germ. Rips) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z