Definita cuvantului recoace
RECOÁCE, recóc, vb. III. Tranz. A trata termic un material în stare solidă prin încălzirea până la o anumită termperatură, urmată de o răcire (înceată), în scopul de a-i îmbunătăți proprietățile fizico-chimice, mecanice, tehnologice etc.; a efectua operația de recoacere. – Re1- + coace.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu recoace
SELF-SERVICE s.n. (Anglicism) Tehnică de vânzare care elimină sau reduce la maximum personalul de desfacere, permițând clienților de a se servi singuri din mărfurile expuse; autoservire. [Pron. self-sérvis. / < engl. self-service]. Vezi definitia »
CLEARANCE CLÍRĂNS/ s. n. raport între concentrația sangvină a unei substanțe și eliminarea ei prin urină. (< fr., engl. clearance) Vezi definitia »
ADVENTÍCE s. f. Foiță externă care învelește arterele. – Din fr. adventice. Vezi definitia »
FERÓCE adj. invar. Crud, nemilos, sălbatic, violent, sângeros. ♦ Care exprimă sau trădează cruzime, sălbăticie, violență. Privire feroce. – Din fr. feroce, lat. ferox, -cis. Vezi definitia »
INEFICÁCE adj. invar. Care nu este eficace, care nu produce efectul dorit; slab, fără efect. – Din fr. inefficace, lat. inefficax, -acis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z