Definita cuvantului trimitere
TRIMÍTERE, trimiteri, s. f. 1. Acțiunea de a trimite și rezultatul ei; trimis1. ◊ Trimitere în judecată = intentare a unui proces. Casare (a unei hotărâri judecătorești) cu (sau fără) trimitere = casare cu (sau fără) înaintarea cauzei la altă instanță de judecată. 2. Scrisoare (la purtător) prin care un doctor, o secție sau un spital recomandă un pacient pentru consult sau tratament unui alt doctor, altei secții sau altui spital (de obicei specializate). 3. Notă în josul paginii unui text sau la sfârșitul lui, care indică o carte, o revistă etc. pentru confruntare sau consultare. [Var.: trimétere s. f.] – V. trimite.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu trimitere
DESOLIDIFICÁRE s.f. Faptul de a se desolidifica. [< desolidifica]. Vezi definitia »
IMPALUDÁRE s.f. Apariția și înmulțirea cazurilor de malarie într-o anumită regiune. ◊ Impaludare terapeutică = malarioterapie. [După fr. impaludation]. Vezi definitia »
ECHILIBRÁRE s. f. 1. acțiunea de a (se) echilibra. 2. anulare a forțelor dinamice asimetrice care se exercită asupra unui sistem tehnic cu mișcare periodică. 3. aducere a unui circuit sau a unei rețele electrice în starea caracterizată prin valoarea nulă a intensității curentului. 4. reducere a perturbațiilor nedorite din circuitele unei linii de telecomunicații, prin compensarea asimetriilor. (< echilibra) Vezi definitia »
RAMBURSÁRE s.f. Acțiunea de a rambursa și rezultatul ei; restituire. [< rambursa]. Vezi definitia »
DENOMINARE [cuv. gresit pt. denominalizare! – CM] ACTIUNEA DE REDUCERE A VALORII NOMINALE A INSEMNELOR MONETARE Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z