Definita cuvantului tubaj
TUBÁJ, tubaje, s. n. (Med.) Metodă de examen clinic care constă în introducerea unui tub de cauciuc sau metalic în stomac sau în duoden pentru extragerea și analiza sucurilor respective. ◊ Tubaj laringian = introducerea unui tub metalic în laringe în caz de asfixie. – Din fr. tubage.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu tubaj
CUPÁJ s. n. amestecare a varietăților de vin în vederea obținerii aromei, a buchetului și a unui anumit gust; amestec al siropului cu concentratul de citrice; cupajare. (< fr. coupage) Vezi definitia »
DECUVÁJ, decuvaje, s. n. Tragere a vinului, după fermentare, din tocitoare în vasele în care trebuie păstrat. – Din fr. décuvage. Vezi definitia »
ELECTROMASÁJ s.n. Masaj efectuat cu ajutorul curenților electrici. [Cf. fr. électromassage]. Vezi definitia »
RULÁJ s.n. 1. Circulație a unui vehicul terestru; (p. ext.) timpul și uzura cât acesta este în circulație. ♦ Deplasare a unui avion pe teren. ♦ Alergarea relaxată și uniformă a cicliștilor și atleților. 2. Timpul scurs între două încărcări succesive ale unui vagon de marfă, de cale ferată. 3. Circulație a fondurilor bănești. [< fr. roulage]. Vezi definitia »
PICÁJ s.n. Zbor de coborâre al unui avion pe verticală sau aproape pe verticală. [Pl. -je. / < fr. piquage]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z