Definita cuvantului tangențial
TANGENȚIÁL, -Ă, tangențiali, -e, adj. Privitor la tangentă; care este asemănător cu o tangentă. ♦ Fig. (Adesea adverbial) Atins în treacăt; p. ext. indirect, printre altele. [Pr.: -ți-al] – Din fr. tangentiel.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu tangențial
ESTRÁL, -Ă adj. Referitor la estru. [Scris și oestral. / < fr. oestral]. Vezi definitia »
OCCIDENTÁL, -Ă, occidentali, -e, adj. Care ține de apus1 (2), mai ales de apusul Europei și de America, care are caracteristicile vieții de acolo; apusean, vestic. ♦ (Substantivat) Persoană care face parte din populația de bază a unei țări din Occident; (la pl.) popoarele din Occident. – Din fr. occidental, lat. occidentalis. Vezi definitia »
EFIGIÁL, -Ă adj. Care aparține unei efigii; de efigie. [Pron. -gi-al. / cf. fr. effigial]. Vezi definitia »
MUTUÁL, -Ă, mutuali, -e, adj. Care se face în mod reciproc și simultan. ♦ Inducție mutuală = inducție electromagnetică exercitată reciproc între două circuite străbătute de curenți electrici variabili. ♦ (Impr.) Care are loc reciproc și fără cuvinte. [Pr.: -tu-al] – Din fr. mutuel. Vezi definitia »
BISEXUÁL, -Ă, bisexuali, -e, adj. (Despre plante și animale) Care dispune de organe de reproducere ale ambelor sexe; hermafrodit, bisexuat, androgin. [Pr.: -xu-al] – Din fr. bissexuel. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z