Definita cuvantului rector
RÉCTOR, rectori, s. m. Persoană care conduce (din punct de vedere științific și administrativ) o instituție de învățământ superior; grad deținut de această persoană. ♦ (În unele țări din Apus) Persoană care conduce o școală medie; grad deținut de această persoană. – Din lat. rector, germ. Rektor, fr. recteur.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu rector
REGIZÓR, -OÁRE, regizori, -oare, s. m. și f. 1. Specialist cu calificare profesională care se ocupă cu regia filmelor, a spectacolelor etc. 2. (Franțuzism rar) Administrator al unei moșii; vechil. [Acc. și: regízor] – Din fr. régisseur, germ. Regisseur. Vezi definitia »
SUCITÓR, sucitoare, s. n. 1. Sul neted de lemn, cu care se întinde și se subțiază foaia de aluat pentru plăcintă, tăiței, etc.; vergea. 2. Dispozitiv de lemn sau de metal la ferăstrău, la războiul de țesut etc., care, prin învârtire, slăbește sau strânge o legătură. – Suci + suf. -tor. Vezi definitia »
BORȘIȘÓR s. m. Plantă erbacee cu frunze late, cărnoase și cu flori roz (Sempervivum assimile). – Din borș + suf. -ișor. Vezi definitia »
ATOTCUPRINZĂTÓR, -OÁRE, atotcuprinzători, -oare, adj. Care cuprinde totul, care cuprinde aspecte foarte largi, foarte variate, foarte numeroase ale unei probleme, ale unei activități etc. – Atot- + cuprinzător. Vezi definitia »
ciorobór s.m. sg. (reg.) ceartă însoțită de gălăgie; cioandră, ciorovăială, gâlceavă, sfadă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z