Definita cuvantului radiobaliza
RADIOBALIZÁ, radiobalizez, vb. I. Tranz. A marca o rută aeriană cu radiobalize. [Pr.: -di-o-] – Din fr. radiobaliser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu radiobaliza
DEMITIZÁ, demitizéz, vb. I. Tranz. A face ca un lucru, o idee să-și piardă caracterul mitic. ♦ P. gener. A face să dispară o afirmație falsă, o scorneală; a demistifica. – Cf. it. demitizzare. Vezi definitia »
PENALIZÁ vb. I. tr. 1. A pedepsi (o infracțiune, o crimă etc.). 2. A prevedea sau a cere o anumită despăgubire bănească; a amenda. 3. A sancționa (o echipă, un jucător) pentru încălcarea regulamentului jocului. [< fr. pénaliser]. Vezi definitia »
VITAMINIZÁ, vitaminizez, vb. I. Tranz. A îmbogăți alimentele în vitamine. ♦ Refl. A urma un tratament cu vitamine. – Din germ. vitaminisieren. Vezi definitia »
INTERIORIZÁ vb. I. tr. a reflecta în conștiință unele fenomene ale realității. II. refl. a-și înăbuși manifestările exterioare; a face să prevaleze viața interioară; a se refugia în trăiri interioare. (< fr. intérieuriser) Vezi definitia »
RAȚIONALIZÁ, raționalizez, vb. I. Tranz. 1. A organiza o activitate după norme și principii raționale (3). 2. A supune anumite produse (de primă necesitate) unui consum dirijat, conform unor norme stabilite dinainte. 3. A transforma o expresie algebrică care cuprinde o extragere de rădăcină într-o expresie echivalentă, fără radical. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. rationaliser. Cf. rus. raționalizirovat'. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z