Definita cuvantului radioreperaj
RADIOREPERÁJ, radioreperaje, s. n. Procedeu de obținere a informațiilor privitoare la prezența, poziția, natura etc. diverselor obiecte cu ajutorul undelor electromagnetice. [Pr.: -di-o-] – Din fr. radiorepérage.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu radioreperaj
CADRÁJ s. n. 1. delimitare a spațiului util cuprins de un obiectiv fotografic sau cinematografic. 2. operație de așezare a culorilor imprimate pe o țesătură. (< fr. cadrage) Vezi definitia »
DECODÁJ, decodaje, s. n. Transformare a semnalelor de telecomunicație, inversă codajului, prin care se urmărește reproducerea semnalelor inițiale; decodare. – Din fr. décodage. Vezi definitia »
FOTOREPORTÁJ, fotoreportaje, s. n. Reportaj înfățișat printr-o succesiune de fotografii, în special instantanee, însoțite de un text explicativ, care prezintă un eveniment, un fapt divers sau unele aspecte (actuale) din viața economică, politică, culturală, sportivă etc. – Din fr. photoreportage, rus. fotoreportaj. Vezi definitia »
DEPRESÁJ s. n. depresare (2). (< fr. dépressage) Vezi definitia »
CONTRASPIONÁJ s. n. serviciu special însărcinat cu urmărirea și combaterea acțiunilor spionilor. ◊ activitatea acestuia. (după fr. contre-espionage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z