Definita cuvantului radiosondaj
RADIOSONDÁJ, radiosondaje, s. n. Explorare a păturilor superioare ale atmosferei cu ajutorul unei radiosonde. [Pr.: -di-o-] – Din fr. radiosondage.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu radiosondaj
BISTURNÁJ s. n. procedeu învechit de castrare la taur și berbec, prin torsionarea manuală a fiecărui testicul. (< fr. bistournage) Vezi definitia »
BANDÁJ s.n. 1. Fașă cu care se leagă o rană sau o parte bolnavă a corpului; (p. ext.) pansament. ♦ Aparat special pentru a susține o hernie. ♦ Fașă cu care boxerii își înfășoară pumnii pe sub mănuși. 2. Cerc (de oțel, de cauciuc etc.) care se montează pe janta unei roți de vehicul. 3. Sistem de inele din sârmă cu care se consolidează înfășurările rotoarelor mașinilor electrice. [Pl. -je. / < fr. bandage]. Vezi definitia »
LAVÁJ, lavajuri, s. n. (Franțuzism) Spălare; spălătură. [Pl. și: lavaje] – Din fr. lavage. Vezi definitia »
FASONÁJ s. n. (Rar) Fasonare. – Din fr. façonnage. Vezi definitia »
PASÁJ s. n. 1. spațiu (acoperit) rezervat numai pietonilor pentru a trece dintr-o stradă în alta. 2. încrucișare a unui drum cu o cale ferată, a două drumuri sau a două căi ferate. ◊ trecere fără oprire a unui tren printr-o stație de cale ferată. 3. (geogr.) trecătoare, pas3 (1). 4. fragment (mai lung) citat dintr-o altă lucrare. ◊ frază melodică a unei compoziții. 5. migrațiune periodică a păsărilor. 6. (echit.) alură a calului constând într-un trap scurt, mai cadențat și mai elevat. ◊ spațiu al manejului în care se execută acest mers. (< fr. passage, it. passaggio, germ. Passage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z