Definita cuvantului ramazan
RAMAZÁN s. n. 1. A noua lună a anului musulman; postul cel mare, cu o durată de o lună, în timpul căruia musulmanii postesc de la răsăritul până la apusul Soarelui; p. gener. post. 2. (Fam.) Stomac. ◊ Expr. A-l tăia (pe cineva) la ramazan = a-i fi (cuiva) foame. – Din tc. ramazan.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ramazan
YORKIÁN s.n. (Min.) Termen propus în locul celui westfalian pentru straturile din carboniferul3 superior, aflate între cele din lanarkian și staffordian. (sil. -ki-an) [def. MW] Vezi definitia »
CARAMAN, Petre (1898-1980, n. Vîrlezi, jud. Galați), folclorist și filolog român. Prof. univ. la Iași. Cercetări despre colinde („Colindatul la români, slavi și alte popoare”). Contribuții privind istoria baladei și metoda de cercetare a folclorului. M. post-mortem al Acad. (1991). Vezi definitia »
ETICIÁN, -Ă, eticieni, -e, s. m. și f. Persoană care se ocupă cu etica, specialist în etică. [Pr. -ci-an] – Etică + suf. -ian. Vezi definitia »
MOZAMBICÁN, -Ă, mozambicani, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Mozambicului sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Mozambicului sau populației lui, care se referă la Mozambic sau la populația acestuia. – Mozambic (n. pr.) + suf. -an. Vezi definitia »
TAMÁN adv. (Pop.) 1. Tocmai, întocmai, chiar, exact. 2. În special, mai ales. 3. De-abia, într-un târziu, numai. – Din tc. tamam. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z